Zamień swój samochód w luksusową restaurację. Gastronomia w Kuwejcie próbuje radzić sobie z pandemicznymi obostrzeniami

Z powodu szalejącej pandemii koronawirusa, władze w Kuwejcie podjęły decyzję o wprowadzeniu szeregu obostrzeń. Do 8 kwietnia w kraju obowiązywać będzie częściowa godzina policyjna (od 17.00 do 5.00 rano), w czasie której zawieszona jest wszelka działalność handlowa (poza aptekami i sklepami spożywczymi).

Zamknięto również lokale gastronomiczne, zezwalając jedynie na wydawanie dań na wynos lub z dostawą. Kuwejccy restauratorzy próbują sobie radzić w tym trudnym czasie poprzez… przenoszenie klimatu restauracji do prywatnych aut klientów. Do zaparkowanych przy lokalach aut podchodzą kelnerzy, którzy przyjmują zamówienia, a następnie przynoszą zamówione posiłki i napoje bezpośrednio do samochodów. Specjalne tacki, montowane na drzwi aut, pozwalają zjeść świeże dania w nieco bardziej komfortowych warunkach